Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Hur panerar man fisk?

Panerad fisk är ju så gott! Det tillför smak, samt att det även håller samman ömtåliga fiskar. Det finns dock olika sätt att panera på. Bra fiskar att panera, det är torsk, sej och kolja. Men det är även gott med panerad rödspätta. Nedan får du tips på olika sätt att panera på.

Mjölpanering

Den allra enklaste formen av panering, det är enkelpanering, à la meuniére. Denna panering passar för  fasta, hela fiskfiléer. Du behöver då bara salta och peppar fisken för att sedan doppa dem i mjöl. Sedan steker du dem på varje sida ett par minuter, med en blandning av smör och olja utan smak.

Brödpanering

Dubbelpanering är oftast den panering man har då man panerar fisk som ska stekas. Du kan salta och peppra fisken före, eller addera kryddorna i mjölet. Du ska doppa fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter ströbröd. Metoden passar för fiskfiléer med löst kött, till exempel torsk. Stek fisken i en blandning av smör och olja utan smak.

Äggpanering

Den här paneringen metoden fiskfiléer med ett fast kött. Detger ett gyllenbrunt och saftigt resultat. Salta och peppra filéerna och doppa dem i mjöl och därefter i uppvispat ägg. Stek varsamt på medelhög värme.

Kryddpanering

Egentligen är detta samma sak som brödpanering fast att du här ger mer smak till fisken genom att blanda i en eller flera kryddor i ströbrödet. Du kan blanda finriven parmesanost i ströbrödet, eller sesamfrön, citronskal, finhackade kryddor, finhackade nötter, paprika, och så vidare.

21 Nov 2022