Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Köpguide för vinsch

Ska dui köpa en vinsch? Jag rekommenderar att kolla in WarriorWinches som har ett brett utbud av just detta. Sedan ska jag även ge dig en liten köpguide tänkte jag. 

Den första och främsta faktorn att överväga är vinschtillverkarens dragkapcitet. Linans dragvärde är kombinationen av trumlinans draghållfasthet och vinschens mekaniska kapacitet.

Hur mycket drag räcker? Du kan enkelt räkna ut den lägsta dragkraften genom att ta fordonets bruttovikt (GVW) och multiplicera den med 1,5. Om ditt fordon väger 4000 lbs, bör du välja en som har minst 6000 lbs kapacitet.

Typer av vinsch

Vinschar drivs på två olika sätt. Elektriska vinschar är de vanligaste. De får ström från fordonets batteri och elsystem. Å andra sidan drivs hydrauliska vinschar av fordonets servostyrningspump.

Vinschrep

När det kommer till vinschrep har du två alternativ, syntetrep eller stålkabel.

Stålkabel: Stålkabel är vanligtvis en långvarig, hållbar produkt och mycket lätt att underhålla. De är perfekta för användning i mycket slitande terräng. Detta vinschrep kommer att vara ett bättre alternativ för dig om du ofta åker terräng genom lersand och stenar. Stålkabel kommer dock att slita, korrodera och ibland gå sönder. Du måste bära handskar när du hanterar repet.
Syntetrep: Denna typ av rep är flexibel, lättare, starkare och lättare att hantera än stålrep. De är ett bättre alternativ för återhämtnings- och trailvinschar. En av nackdelarna med syntetiska rep är att de är mycket känsliga för UV-exponering, kemikalier, värme och nötning och kemikalier. Det är också dyrare än en stålkabel.

27 Jan 2023