Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Gott med kaffe i Spanien

För ett tag sedan så var en vän till mig i kontakt med en mäklare Mallorca och vips så hade hon köpt sig ett hus! Självklart så frågade jag om inte vi kunde ta en resa dit tillsammans någongång och det tyckte hon lät som en trevlig idé. Så nu för inte alls länge sedan, så tog vi oss ner till Mallorca, för en vecka med sol och bad och en massa gott att äta och dricka. Kaffeälskare som jag är så var jag ju även tvungen att testa en massa olika sorter! Jag är inte den som säger "finns det svenskt kaffe på hotellet", utan jag vill gärna testa kaffe från olika länder. Nu kanske inte Spanien direkt har en egen kaffekultur så som andra länder har, men ändå.

Många goda kaffesorter

Den mest populära kaffedrycken bland spanjorerna själva är café con leche, det vill säga ”kaffe med mjölk”. Dock är det bra mycket mer än bara kaffe med mjölk! I en café con leche blandas en espresso eller annat starkt kaffe med upphettad mjölk, som bildar ett tunt lager skum ovanpå kaffet. Förhållandet mellan kaffe och mjölk är 1:1, det vill säga hälften mjölk och hälften kaffe.

Vill man bara ha en vanlig kaffe i Spanien, så ska man beställa en café solo. En annan populär sort hos spanjorerna är café cortado. Det betyder ungefär ”skuret kaffe”, och består av en espresso där man har tillsatt bara en liten skvätt ångad mjölk eller kondenserad mjölk. Sedan har de även flera kaffesorter, med olika likörer i, det är gott det!

Jag är glad att jag fick följa med till Mallorca och funderar nästan på att kolla en mäklarfirma med, för att se om inte även jag kan köpa ett eget ställe på denna underbara plats!

17 Nov 2018