Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Grymt olika hur kaffe kan smaka

Som den kaffeälskare jag är, så har jag ju testat kaffe på en mängd olika platser och ställen, så väl som i olika länder. Jag har druckit kaffe när jag varit på projektledarutbildning, på konferens, på resa och så vidare. Kaffet smakar aldrig detsamma, även om de kanske har samma sort. Det har ju en del med hur mycket kaffe man tar, vad det är för vatten, vem som brygger, vad det är för kaffemaskin och så vidare. Ett av de godaste kaffe jag har druckit var faktiskt senast jag var på projektledarutbildningen. Det smakade fantastiskt. Försökte luska ut vad det var, men fick inget riktigt svar på det. 

Våga testa nya saker

Då det finns så mycket olika kaffesorter att testa, så tycker jag fler ska våga prova. Många gör så att de brygger samma kaffe som de alltid har bryggt. De köper inte nytt, de köper inte ny bryggare utan det är samma samma. Jag tycker man minst ska ha 3 eller 4 olika kaffemaskiner hemma. Eller en multi, som kan göra olika.

God kaffedrink

Fördelen med kaffe är att man kan dricka det på olika sätt. Ett sätt är i en kaffedrink som denna:

1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
¾ dl vatten
1 dl kallt, starkt kaffe
8 dl mjölk

Smält sockret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och rör ev med en visp under tiden det smälter. Dra kastrullen från värmen, häll ner vaniljpulver och vatten, vispa. Det ska bli en tunn flytande karamell, koka och vispa tills sockret löst upp sig. Låt kallna. Mixa samman alla ingredienser och servera i glas med is.

Annars är det inte fel med en Frappe, som man får i Grekland!

2 Feb 2019