Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Mer tid vid kaffemaskinen om du säljer fakturorna

Den som har eget företag har ofta så mycket att göra att man knappt hinner med en kafferast. Anledningen kan vara att man väljer att göra allt själv. Men om man har så mycket att göra kan det vara en bra ide att låta andra göra en del arbetsuppgifter.

Och det behöver inte betyda att man behöver anställa personal. Man kan ta in konsulter som bara jobbar så många timmar som man önskar. Om man t.ex. ska ändra sin hemsida kan man ta in en offert från olika aktörer och få pris på vad det skulle komma att kosta.

Och behöver man hjälp med bokföringen så kan man anlita en bokföringsfirma och de fakturerar dig för det arbete de utför. På så sätt hinner man själv utveckla företaget och ta det till nästa nivå.

Man kan t.o.m. sälja sina fakturor för att slippa hålla koll på att kunderna betalar i rätt tid. En annan fördel med det är att man får bättre likviditet eftersom man får betalt i samband med att man ställer ut fakturan och inte t.ex. 30 dagar senare. Eller ännu längre fram om kunderna inte betalar i tid.  För detta betalar man bara en liten andel av fakturabeloppet till factoringbolaget. De i sin tur får in ytterligare lite pengar på de kunder som inte betalar i tid eftersom det då utgår ränta och påminnelseavgifter.

Så när du har låtit andra göra en del av de arbetsuppgifter du själv inte brinner för eller har kompetens kring så kan du faktiskt få lite mer tid till kärnverksamheten. Och hinner t.o.m. ta en kafferast då och då.

5 Dec 2016