Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Mysigt med picknick i skogen

Något jag tycker är mysigt, det är att ta skogspromenader. Jag tar gärna med en picknickkorg, med kaffe så klart och något gott att äta, samt en kikare, ifall man stöter på djur eller fåglar man kan kika på i sin kikare. Jag tänkte en gång i tiden satsa på att bli fågelskådare och köpa mig en avancerad kikare, men det blev inte så. Det duger gott att kolla för skojs skull och kanske lär man sig några arter på vägen. Jag njuter verkligen av att gå i skogen, samt stanna till på fina platser och äta det jag har med mig.

Plockar bär och svamp

Jag brukar även ha med en korg eller påsar fall jag stöter på bär och svamp. Just nu är det inte rätt årsttid för skogen, utan det är mer våren, sommaren och hösten som är bra. Jag brukar ta till vara det jag plockar, saftar, syltar, lägger in, steker svamp till mackan och så vidare. 

När jag har med mig fika ut brukar jag göra det rätt enkelt. Ett tunnbröd, med en massa gott i, eller ett pitabröd. Det allra viktigaste är så klart kaffet som sagt. Jag har investerat i en bra termos, så håller det varmt i många timmar. 

Är det inte vår snart

Vi är i slutet av mars nu och vissa dagar är mer vårlika än andra. Får hoppas att april kommer med bra väder och att man kan ta en första tur ut i skogen då. 

28 Mar 2019