Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Planera innan du skaffar kaffemaskinen

Det finns inte många arbetsplatser i Sverige där inte kaffet har en central roll. Det dricks kaffe på raster, på möten eller så tar man med sig en kopp till sin arbetsplats och dricker medan man jobbar. Vissa företag har skaffat stora kaffemaskiner, andra har fortfarande kaffebryggare de använder. Vi rekommenderar givetvis att man installerar en kaffemaskin! 

Då får man olika typer av kaffe som passar olika människor, och man kan även få både choklad och te. Men var ska man ställa maskinen? 

Kolla med proffsen

Låt oss leka med tanken att du just startat ett företag i Östersund. Du har anställt 25 personer som alla gillar kaffe och det känns dumt att ha flera olika kaffebryggare igång hela dagen. De kan bränna kaffet, starta eldsvådor eller gå sönder. Du bestämmer dig för att installera en kaffemaskin istället. 

Vårt tips är att placera den så centralt som möjligt så den nås av alla, alternativt att den får stå i ett personalrum eller matsal. Kolla med en lokal elektriker i Östersund om de elkontakter du har där klarar av belastningen innan du ställer dit den. Det kan behövas en ny elinstallation så inte säkringarna börjar gå hela tiden. 

När allt är klart kan ni sedan börja njuta av färskt kaffe hela dagen lång. men glöm inte att boka ett serviceavtal så ni slipper fundera på hur ni ska göra den dag den inte funkar som den ska, och se till att städa den regelbundet för bästa smak på kaffet. 

12 Dec 2021