Vilken kaffemaskin?

Vilken ska man köpa? Och andra livsviktiga frågor

Undvik göra fel med bokföringen

Något alla företag måste göra, det är bokföring och redovisning. Att bokföra, det ska ske enligt bokföringslagen. Det gäller att allt blir rätt! Ett sätt att undvika att göra fel, det är att anlita en redovisningsbyrå, läs mer här. Dock är det bra att våga försöka göra det själv. Det är bra att satsa på ett bokföringsprogram, samt se till att läsa på om bokföring. Det är bra att från början se till att göra rätt. 

Se till att bokföra varje månad, låt det inte släpa flera månader, för då är risken att det blir fel, helt och hållet. Ju mer du bokför, desto lättare blir det, och ofta återkommer samma verifikationer.

Ha bra koll

Att bokföra, det ska göras på ett visst sätt. Det kan vara bra att gå en kurs, samt ta hjälp av ett smart bokföringsprogram. Det kan underlätta en hel del för dig. Annars är det rätt bra att antingen ha en revisor eller att anlita en redovisningsbyrå. Olika företag har ju idag oftast olika ekonomiska händelser. Det är då enklare att anlita hjälp än att styra upp allt på egen hand.

Du kan även lära dig genom att våga fråga. Be om att få se hur allt går till med det hos din revisor samt läs på mer om det i böcker eller på nätet.

Sen, se till att dricka gott kaffe, så att du håller dig pigg när du ska bokföra!

29 Nov 2021